Welkom bij

Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg

Help Khun Wilawan aan haar tractor

Help Khun Wilawan, onze rijstboer(in) in Thailand, aan een tractor. Door de aanschaf van een pak rijst. Fairtrade betekent namelijk: een eerlijke prijs voor een eerlijk product. De makers krijgen hierdoor de ruimte om zich op eigen kracht verder te ontwikkelen... ‘Met behulp van de fairtrade premie kan ik zelfstandig investeren in een tractor.’ aldus Khun Wilawan. In januari maak je Khun Wilawan en jezelf extra blij door een aankoop te doen bij onze Wereldwinkel.
En dat hoeft geen rijst te zijn! Bij iedere aankoop van een Fair Trade Original product maak je deze maand kans op een culinair pakket.

Januari actie: win een culinair pakket

Bij aankoop van een Fair Trade Original product in onze winkel (of bij
één van de 200 andere Wereldwinkels in Nederland), ontvang je een actiekaartje. Voor de duidelijkheid staat dat logo hier links afgebeeld. Lever je ingevulde actiekaartje in bij de kassa en maak kans op een culinair pakket ter waarde van €40,=! Wacht niet te lang en loop snel
bij ons langs, want deze actie duurt tot 4 februari.
 

 

De wereld van Khun Wilawan

De biologische Pandanrijst van Fair Trade Original komt uit Thailand en heeft een mooie, lange witte korrel. De rijstplantjes worden niet per bundel maar per stuk geplant. Dit is veel extra werk, maar levert een betere oogst op. En dat is belangrijk voor de boeren, want de meesten hebben maar een klein stukje grond. 

Khun Wilawan is een rijstboer(in) in Thailand en zij is één van 580 leden van de coöperatie Ricefund Surin. Klik op deze link om die website te bezoeken. Die is eigenlijk niet gedacht voor buitenlanders, maar er staat ook een interessant Engels ondertiteld filmpje over deze coöperatie. 

Doordat Khun Wilawan zich heeft aangesloten bij deze rijstcoöperatie, krijgt ze haar geld sneller
en profiteert ze bovendien van de fairtrade premie. Daardoor hoeft ze geen geld meer te lenen en kan ze zelfstandig investeren in een tractor, of financieel bijdragen aan gemeenschapsprojecten. Klik op deze link voor meer informatie over Khun Wilawan en haar werk.
 

Lekker recept: groene curry

In de groene curry die Khun Wilawan daar voor ons maakte, stopte ze allerlei exotische bladeren en ook een handje geroosterde rijst. We hebben het recept iets aangepast, tot een makkelijke variant met onze eigen groene currypasta.

Klik op deze link voor het recept! Op deze website van Fair Trade Original staan trouwens nog veel meer lekkere Thaise recepten.
 

Fairtrade

De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.

De 7.000 vrijwilligers in bijna 200 Wereldwinkels in Nederland maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden.
Koop je een cadeau in onze winkel, of één van de andere Wereldwinkels in Nederland,
dan draag je daaraan een steentje bij.