Welkom bij

Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg

Dit zijn de winnaars


Tijdens de opening van onze nieuwe winkel organiseerden we een chocoladeproefwedstrijd, waarbij onze klanten de smaken van drie repen Tony’s Chocolonely moesten raden. 
We hadden ook niet de makkelijkste smaken uitgezocht. Het ging om een reep puur, een reep melk en een reep donkere melk, maar wat zat daar dan in? 

Deze actie was een groot succes. Er werd intensief geproefd, waarbij de echte slimmerds tussentijds een pauze inlasten om de smaken elkaar niet te laten beïnvloeden. Anderen deden niet mee aan de wedstrijd, maar vonden dit gewoon een prima reden om Tony’s te snoepen.
 

Moeilijker dan gedacht

Regelmatig stonden er mensen voor het chocoladeschap om die smaak in hun mond te vergelijken met de etiketten bij de repen. Men proefde pepermunt, citroen... maar ja, die smaken waren niet te vinden tussen de vele Tony’s in ons schap! Wat was het dan wel? Dit zijn de drie smaken die we jullie op 6 april lieten proeven:

1. Puur Sinaasappel Rozemarijn

Dit was de winnende Limited Edition eind 2014. Een onverwachte smaakcombinatie van sinaasappel en rozemarijn. Zoet en kruidig in heerlijke pure chocolade met 51% cacao. De rozemarijn werd vaak verward met munt, maar de onmiskenbare sinaasappelsmaak gaf voor velen de doorslag.

2. Melk Coffee Crunch

Tonys introduceerde deze special’ begin 2014. In de melk coffee crunch reep zitten fairtrade biologische Sidamo-koffiebonen uit Zuid-Ethiopië. Deze bonen zijn zoet en fruitig en passen heerlijk bij melkchocolade. De reep heeft een flinke crunch door de stukjes doorgebrande koffieboon die erin zitten. de koffiesmaak werd meestal goed herkend.

3. Donkere Melk Rogge Zeezout

Dit is een smaak uit de actuele Limited Editions. Knapperige rogge met een snufje zeezout in de nieuwe donkere melkchocolade met 42% cacao. De inspiratie hiervoor deed Tony's op van een Britse reep gemaakt met brood. Vooral de cornflakes-achtige crunch van de rogge was moeilijk thuis te brengen, maar het vleugje zeezout hielp gelukkig mee.
 

De winnaars

Er waren uiteindelijk slechts vijf deelnemers met een volledig correcte oplossing. Daaruit zijn drie winnaars getrokken. Zij ontvingen per e-mail bericht en kunnen binnenkort hun prijs komen ophalen.
Alle overige deelnemers ontvingen een mail met een kortingsbon voor hun volgende Tony’s aankoop. Meegedaan en geen mail ontvangen? Wellicht maakten we een fout in je e-mailadres. Reageer even en we maken het in orde.