Welkom bij

Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg

Heidi Klum promoot speciale Jean Paul Gaultier-Art Bag

 

 

 

De tas is een ‘beach edition’ van de Jean Paul Gaultier-Art Bag, die Stop Aids Now! in Nederland verkoopt. Van de oorspronkelijke Jean Paul Gaultier-Art Bag, die Stop Aids Now! voor Nederland vervaardigde, zijn nog enkele exemplaren te koop in onze Wereldwinkel voor € 5,= per stuk.

Deze speciale strandtas wordt voor 35 dollar verkocht bij warenhuis Bloomingdale’s. De gehele opbrengst gaat naar de aidsbestrijding. Model Heidi Klum promoot de Jean Paul Gaultier-tas. “Deze tas is een goede manier om een statement te maken – of je nou op het strand zit, aan het zwembad ligt of in het park bent. Je laat mensen zien dat je de strijd steunt tegen de aidsepidemie”, aldus Klum.

Art Bags

Jaarlijks in november geeft Stop Aids Now! de zogenaamde ArtBags uit: plastic tassen bedrukt met kunst. Het is een van de manieren om geld in te zamelen rond de Wereld Aids Dag op 1 december. Beroemde ontwerpers werken er belangeloos aan mee, de productie wordt gesponsord en de winkels verkopen de tassen voor de inkoopprijs.

Zo’n tas kost € 5,= en dit complete bedrag gaat naar het goede doel.

De tassen zijn slechts te koop zo lang de voorraad strekt en vormen een geliefd cadeautje. Het is een betaalbaar presentje om weg te geven (of om zelf te houden) en sommige ArtBags uit vorige jaren zijn inmiddels heuse collector’s items geworden. 

Bekende kunstenaars verlenen hun medewerking en bedenken een eigentijds ontwerp voor deze tassen. De Art Bags zijn dit jaar ontworpen door de topontwerpers Rodrigo Otazu en Jean Paul Gaultier. De bekende shopperbag kost vijf euro, waarmee Stop Aids Now! een leven kan redden.

Jean Paul Gaultier

Dit is de eerste Art Bag die is ontworpen door een buitenlandse modeontwerper, namelijk Jean Paul Gaultier. Hij voelt zich zeer vereerd met deze primeur. Gaultier weet maar al te goed hoe het is om iemand te verliezen aan aids. Zijn grote liefde en zakenpartner, Francis Menuge, stierf in 1990 aan de gevolgen van deze vreselijke ziekte. Dit gebeurde enkele maanden nadat Gaultier de ontwerpen had gemaakt voor The Blond Ambition Tour van Madonna. 

Het ontwerp van de tas is helemaal Gaultier met de bekende Bretonse streep. De Red Ribbon, hét symbool van de aidsbestrijding heeft een prominente plaats gekregen in zijn ontwerp voor de ArtBag. Het rode lint begint op de tas en zet zich voort in de hengsels. Om het plaatje compleet te maken zette Jean Paul zijn handtekening inclusief portretje op de tas.

Jean Paul Gaultier is een van de meest invloedrijke en vooruitstrevende modeontwerpers van de afgelopen vijfendertig jaar. Eerder deze week nam hij met veel publiciteit afscheid als modeontwerper. Hij is bekend van de beroemde korsetten met puntige behacups die hij ontwierp voor grootheden als Madonna en Lady Gaga.

Stop Aids Now!

De stichting Stop Aids Now! is een Nederlandse onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie.
De organisatie zet zich in om wereldwijd de verspreiding van de besmettelijke ziekte aids te helpen voorkomen. De stichting doet dit door te zorgen voor opvang, medicijnen en voorlichting. 

Binnen Stop Aids Now! werken het Aids Fonds, Cordaid Memisa, Hivos, ICCO en Oxfam Novib samen. Aids treft vooral kinderen en jongeren. Stop Aids Now! is de organisatie die Aids bestrijdt in ontwikkelingslanden, waar 90% van de getroffenen woont. Stop Aids Now! zorgt voor opvang, behandeling en inkomen, aidswezen krijgen een toekomst en via voorlichting wordt geprobeerd om de verspreiding van het HIV-virus en Aids tegen te gaan.