Welkom bij

Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg

Boek nu een bottertocht in Spakenburg!

Gedurende het seizoen van mei t/m september kun je doordeweeks en op zaterdag via onze winkel een bottertocht boeken. In de Museumhaven van Spakenburg kun je opstappen op een authentiek zeilschip dat ooit gebruikt werd voor de visserij.
Meestal vaar je mee op een echte houten botter en soms op een historisch stalen vissersschip. De enthousiaste bemanning vertelt alles over de werking van het schip en de visserij vanuit Spakenburg.
Als je dat leuk vindt kun je meehelpen met zeilen, maar je mag ook gewoon relaxen en genieten van de sfeer aan boord en het uitzicht vanaf het Eemmeer.

De museumhaven

De museumhaven, gelegen aan de voormalige Zuiderzee, was ooit de spil van het bestaan voor Spakenburg. Wekelijks werden 200 vissersschepen met vaders en zonen uitgezwaaid en opgewacht. Je kan je voorstellen dat dit woeste bestaan allesbehalve romantisch was.
De visserij was één van de belangrijkste bronnen van voedsel en inkomsten. Na afsluiting van de Zuiderzee, 100 jaar geleden, moesten vissers hun ziel en zaligheid opgeven voor een baan aan wal.

Met omstreeks 40 schepen in de museumhaven ligt hier nog steeds de grootste bottervloot ter wereld. Maak kennis met de naastgelegen oudste werf van Nederland waar nog steeds dagelijks wordt getimmerd. Hier is de passie voor schepen voelbaar.
 

 

Informatie rondvaarten

Tarief

Ticket volwassene: € 15,00
Ticket kinderen tot 12 jaar: € 7,50 

Vooraf kun je online boeken via de speciale reserveringswebsite. Klik hier voor aanvullende informatie. Kaarten zijn ‘last minute’ verkrijgbaar bij onze kassa, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Vertrektijden en vaarduur

Voorseizoen (mei)
Woensdag t/m zaterdag: 14:00 uur.

Hoogseizoen (juni tot en met augustus)
Dinsdag: 14:00 uur.
Woensdag t/m zaterdag: 13:00 uur & 15:00 uur.

Naseizoen (september)
Woensdag t/m zaterdag: 14:00 uur.

Duur van een tocht: 1,5 uur.
Deelnemers: maximaal 12 personen per schip.