Welkom bij

Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg

Klompenpaden, de mooiste wandelroutes

Bij onze Wereldwinkel is ook het opstappunt naar het Veendijkpad, een van de meer dan honderd klompenpaden. Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. 

De makers van de Klompenpaden willen dat wandelaars kunnen genieten van de mooie omgeving. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, een kop koffie bij een boerenerf. Genieten van frisse lucht, rust en de streek. Klompen aan, rugzak op en gaan! 
Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven.

Alle Klompenpaden worden ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en ook na de realisatie nog onderhouden door vrijwilligers. Zo hopen we het boerenlandschap weer toegankelijk te maken en bij te dragen aan de instandhouding en verbetering van een mooi landschap.

Klompenpaden: digitaal, folder en als app

Iedere folder vertelt over de bijzondere cultuurhistorische en landschappelijke routepunten die de wandelaar onderweg tegenkomt. We hebben folders van alle Klompenpaden in onze directe omgeving op voorraad. Zo’n papieren folder kost € 2,=.

Daarnaast is er een gratis Klompenpaden app voor Apple en voor Android. Met de smartphone in de hand ontdek je bijzondere plekjes en hoor je interessante achtergrondverhalen van het gebied. 

Op de Klompenpaden website staan alle paden uitgebreid beschreven en ingetekend op de kaart. Op die manier kunnen ook meerdere Klompenpaden gecombineerd worden zodat een langere of zelfs meerdaagse wandeling ontstaat.